De Woonweter Rijssen-Holten
Samen naar duurzaam wonen

 

 

Waarom isoleren?

Zeker met het beoogde klimaatakkoord en de stijgende gaskosten is het isoleren van uw woning een zeer effectieve, onderhoudsvriendelijke en duurzame maatregel. Hoe beter u uw woning isoleert des te minder warmte er verloren gaat via dak, buitenmuren, vloer en vensters.  

Beter wooncomfort

Een geïsoleerde woning zorgt voor meer comfort. U heeft geen last meer van tocht en vocht. De warmte blijft langer binnen en de kou blijft beter buiten. Muren en vloeren voelen minder koud aan, waardoor de ketel minder hard moet werken om uw huis verwarmd te krijgen. Bij vloerisolatie is het zelfs zo dat de temperatuur met 3 a 4 graden stijgt. Ook wordt akoestisch geluid beter geabsorbeerd waardoor uw woning een stukje stiller wordt.

Rendement en stijging verkoopwaarde woning

Sommige isolatievormen leveren zelfs een jaarlijks rendement op wat vergelijkbaar is met een rente van 12% op een spaarrekening. Daarnaast verhoogt een isolerende maatregel het energielabel van uw woning. Een geïsoleerde woning levert bij verkoop vaak meer op dan een niet geïsoleerde woning. Zeker met de stijgende energielasten in de toekomst zal de woningwaarde alleen maar toenemen.  

Beter (leef)milieu

Als de woning goed is geïsoleerd, is dat direct voelbaar. Er is een stabieler binnenklimaat, waardoor vocht minder kans heeft. Wanden worden warmer en er wordt voorkomen dat warme lucht in de woning gaat condenseren. Omdat er minder gestookt wordt vindt er ook een lagere CO-uitstoot plaats.  


E-mailen
Bellen