De Woonweter Rijssen-Holten
Samen naar duurzaam wonen

 

Wat is HR++ of Triple glas?

HR++ of triple beglazing is isolerend dubbel of drievoudig glas bestaande uit twee of drie ruiten die door een afstandshouder, zoals een metalen kader, aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Daarnaast is op de spouwzijde van het glas een warmtereflecterende coating aangebracht en is de ruimte tussen de glaslagen gevuld met edelgas. Deze combinatie zorgt ervoor dat HR++ of triple  glas een aanzienlijk hogere optimale warmte-efficiëntie heeft dan standaard enkel of dubbel glas.

Achterzetramen zijn ook voorzetramen

Heeft uw pand een monumentale status? Afhankelijk van de geldende beperkingen kan aan deze status de eis verbonden zijn dat het aangezicht van het pand niet veranderd mag worden. In de praktijk betekent dit vaak dat het installeren van voorzetramen aan de buitenzijde van het pand niet is toegestaan. Wilt u toch isolatieglas aanbrengen, dan zijn de achterzetramen van JLMGlas een uitstekende optie. Bij een achterzetraam wordt de aanvullende isolatie aan de binnenzijde van het pand aangebracht, waardoor deze van buitenaf niet zichtbaar is. Achterzetramen blijven daardoor binnen de bepalingen van de Monumentenwet, terwijl ze dezelfde isolerende eigenschappen bieden als voorzetramen.


Kun je HR ++ dubbelglas herkennen?

Glas codering en HR ++ info

In veel gevallen staat er in de spouw van het glas een code geprint waar ondermeer HR++ in voor komt. Ook zal er door de fabrikant een sticker op het glas geplakt zijn met de betreffende HR++ info. Is dit niet het geval dan kunt u aan de hand van de code bij de glasfabrikant navraag doen. De fabrikant kan u precies vertellen welk type glas er is geleverd.

Hoe herkent u zelf HR ++ glas?

HR ++ dubbel glas heeft een vrijwel onzichtbare metaalcoating aan de binnenzijde van één van de glasbladen. Met behulp van deze coating kunt u bepalen of u HR glas heeft. Pak een aansteker of gebruik de ledlamp van uw smartphone. Houd de vlam of lamp op ongeveer 5 cm. van het glas. U ziet nu in de weerspiegeling van de ruit 4 vlammetjes. In het geval van HR glas heeft de tweede of derde vlam een iets afwijkende kleur.

De positie van de metaalcoating bepalen

Voor het bepalen van de positie van de metaalcoating kijkt u specifiek naar welke van de 4 vlammetjes een afwijkende kleur heeft. Is de kleur, van binnen in uw woning gezien, van het tweede vlammetje anders dan de rest dan zit de coating op die positie (pos. 3). Bij HR++ glas is het aan te raden de coating op positie 3, zo dicht mogelijk bij de te weerkaatsen straling (verwarming) te plaatsen. Bij zonwerend glas is de optimale positie zo dicht mogelijk bij de zon dus op positie 2.


E-mailen
Bellen