De Woonweter Rijssen-Holten
Samen naar duurzaam wonen

Spouwisolatie

Ook spouwmuurisolatie heeft direct effect op uw energierekening. Het is de snelste, slimste en meest rendabele manier om uw woning te isoleren. Vanaf dag één ervaart u al meer wooncomfort. Met dit effect kunt u flink op uw energiekosten besparen. Het isoleren van spouwmuren heeft alleen maar voordelen.

Het aanbrengen van spouwisolatie neemt maximaal één dag in beslag. De werkzaamheden worden van buitenaf uitgevoerd via de buitengevel. In de voegen, tussen de stenen, worden gaten geboord om het isolatiemateriaal in te spuiten. Na afloop worden de boorgaten weer netjes gedicht met cement. U ondervindt verder geen overlast in uw woning. Alleen de kruipruimte moet goed bereikbaar zijn voor het aanbrengen van vloerventilatiekokers.

Vloerisolatie

Voor veel mensen is vloerisolatie nog een relatief onbekend begrip. Toch kan het isoleren van uw vloer, net als spouwisolatie en dakisolatie, u veel besparen op uw energiekosten.

Woningen waarvan de vloeren niet geïsoleerd zijn, voelen vaak koud aan. Veel van de warmte in huis verlaat de woning door de vloeren. Door vloerisolatie kan er geen kou meer door de vloer dringen waardoor u minder snel last van koude voeten zult hebben. Daarnaast verhoogt u met vloerisolatie het wooncomfort van uw woning en bespaart u een hoop geld op uw energierekening. 

Dakisolatie

Met het aanbrengen van dakisolatie voorkomt u warmteverlies door uw dak. Omdat de meeste warmte uw huis via het dak verlaat, kunt u fors besparen op energiekosten. Daarnaast stijgt met het aanbrengen van dakisolatie ook meteen uw wooncomfort. Uw huis blijft in de winter warm maar in de zomer blijft de hitte buiten. Met behulp van dakisolatie creëert u een aangenaam woon- en leefklimaat in de zomer en in de winter. 

Bodemisolatie

Een vochtige kruipruimte is een ongezond en geeft veel overlast. Bodemisolatie toepassen is dan de oplossing. De bodem wordt bedekt met ca. 30 cm  isolerend materiaal. Dat kan een natuurlijk materiaal zijn zoals schelpen of een kunststof zoals EPS-parels. Door bodemisolatie heeft optrekkend vocht of schimmel in de kruipruimte vorming geen kans meer.

E-mailen
Bellen