De Woonweter Rijssen-Holten
Samen naar duurzaam wonen

Verduurzaming en vereniging van eigenaren

De praktische route naar een duurzame en CO2-neutrale woning

Verduurzaming van alle woningen is in snel tempo een belangrijk strategisch thema geworden voor overheden maar zeker ook voor verenigingen van eigenaren. In 2050 moeten alle woningen energieneutraal zijn.  

Dat lijkt ver weg, maar de opgave is te groot om lang te wachten met de eerste stappen. 
Tegelijkertijd zijn technieken om woningen duurzamer van energie te voorzien nog volop in ontwikkeling. Dagelijks valt te lezen over nieuwe innovaties. 

Welke praktische stappen kun je als vereniging van eigenaren nu als eerste al zetten? Hoe ga je om met alle innovaties die nog op je afkomen? En hoe blijft het allemaal betaalbaar, zowel voor de vereniging van eigenaren als voor haar leden? 
Met het stappenplan van De Woonweter  kun je snel starten met verduurzaming en krijg je tijdens de rit ook antwoord op de bovenstaande vragen. 


Ontzorging op maat

De ervaring leert dat er grofstoffelijk 3 groepen woningeigenaren zijn: Een groep die gericht is op totale ontzorging (uitvoeren van maatregelen, regelen van financiering al dan niet gecombineerd met energieprestatiegaranties), een groep die alleen ontzorgd wil worden met betrekking tot uitvoering van de maatregelen (al dan niet gecombineerd met energieprestatiegaranties) en een groep die alleen een goed advies wil en vervolgens zelf wel maatregelen uitvoert of uit laat voeren (al dan niet gecombineerd met een onafhankelijk check op de kwaliteit van de uitvoering). Deze drie groepen krijgen een afzonderlijke benadering en een bijbehorend aanbod. Het aanbod wordt gedaan vanuit verschillende maatregelpakketten (van 1 of 2 maatregelen, integrale pakketten tot nul-op-de-meter) voor woningtypes die veel voorkomen in de gemeente. En het voordeel voor alle pakketten is dat de vereniging één aanspreekpunt heeft voor alle disciplines. Kortom De Woonweter ontzorgt de vereniging van eigenaren.

 

Infographic_Energiezuinigewoning-triodos-bank
Infographic_Energiezuinigewoning-triodos-bank
1400-zonnepanelen-op-brabantse-hogeschool_1_kA2Pr8
1400-zonnepanelen-op-brabantse-hogeschool_1_kA2Pr8
doorsnede glas
doorsnede glas
spouwmuurisolatie-endoscoop-300x208 (2)
spouwmuurisolatie-endoscoop-300x208 (2)
verniging van eigenaren
verniging van eigenaren
wij gaan voor duurzaam - label
wij gaan voor duurzaam - label

 

E-mailen
Bellen