De Woonweter Rijssen-Holten
Samen naar duurzaam wonen

Energiebespaarlening

Wilt u als VvE aan de slag met de verduurzaming van uw appartementencomplex? Dat is mogelijk met de VvE Energiebespaarlening. 

Met de Energiebespaarlening kunt u energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder uw reservering en aan te spreken. Voor een energiezuinig complex én een fijne plek voor uw leden om te wonen. Nu en de in toekomst. En u profiteert direct; de maandelijkse energiekosten gaan omlaag en het wooncomfort voor de bewoners wordt verbeterd.

Subsidie energiebesparing eigen huis 

Wilt u als Vereniging van Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw en appartement(en)? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan, de wooncoach van De Woonweter kan u hierbij behulpzaam zijn. VvE’s kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022.

Deze subsidie is bestemd voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Voorwaarde is dat de eigenaren zelf in de woningen wonen en deze niet verhuren. Commercieel vastgoed binnen de VvE (zoals winkels of kantoren) is uitgesloten van subsidie.

Investeringsubsidie duurzame energie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. 

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler of warmtepomp en de energieprestatie. Daarnaast worden er technische eisen gesteld aan de apparaten die in aanmerking komen. 


ISDE apparatenlijst warmtepomp

ISDE apparatenlijst zonneboilers

E-mailen
Bellen